//Lichtenvoorde

Dorpsproject Lichtenvoorde

De gemeente Lichtenvoorde ligt in het oostelijk gedeelte van de achterhoek en bestaat uit lichtenvoorde zelf en 4 kerkdorpen.

We hebben hier in 2005 voor het eerst in de zomer een E&R stadsproject gedraaid.

De kerkelijke gemeenten

We worden ondersteund door maar liefst 6 gemeenten, namelijk:

  • Apeldoorn Centrum
  • Apeldoorn Zuid
  • Doesburg
  • Neede
  • Zutphen
  • Aalten

Deze 6 gemeenten draaien sinds november 2004 al een evangelisatieproject. Elke zaterdag werden er in buurthuis 'de Schoppe' activiteiten georganiseerd. Dat gebeurt nog steeds.

In 2006 is er gestart met gemeentestichting. Hieruit is een huisgemeente ontstaan, die bestaat uit meerdere huisgroepen. Momenteel zijn er in Lichtenvoorde een evangelisatiemedewerker en een jongerenwerker bezig: Kees van de Beek en Kasper van Helden.

De activiteiten van de huisgemeente zijn inmiddels veel breder dan de wekelijkse zaterdagavond. Elke maand is er kinderclub en elke drie weken Rock Solid. Verder is er elke maand een samenkomst op zondag, wordt de Alpha-cursus gegeven en dorpspastoraat verleend vanuit de christelijke boekhandel 'Licht' die ook aan het project verbonden is.

De gemeenten hebben E&R in 2004 benaderd om het evangelisatiewerk een externe impuls te geven. Dit gebeurt nu dus sinds 2005. Door twee weken E&R te draaien, willen we met nog meer mensen contact leggen. De huisgemeente kan hier dan op verder bouwen. Als project zijn we ook zelf gericht op evangelisatie en het leggen van contacten. Onder andere door de kinderclub, een koffietafel, tienerwerk, straatacties en veel leuke activiteiten.

De bedoeling van al deze dingen is het laten zien van Gods grote liefde voor mensen. We willen door wat we doen en wat we zeggen laten zien dat God betrokken is op mensen en door Gods kracht mensen zo dichterbij Hem brengen.

Contact

Als je meer wilt weten over het project, de mogelijkheid om mee te draaien of als je je direct wilt aanmelden.

Mail dan naar William Poutsma: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Link

Voor meer informatie over het project kun je ook kijken op website van project Lichtenvoorde

Locatie

Buurtcentrum 'de Schoppe'
Johannes Vermeerstraat 50
7131 SB Lichtenvoorde

//Aanmelden

//E&R op Instagram

Instagram

//Gezocht voor de zomer

Advertentie Nederlands Dagblad v3.0

//E&R op Twitter

twitter @evangelisatie

//Vragen over geloven?

//E&R op Facebook