//Luisteren naar je hart

Luisteren naar je hart

Waarschijnlijk herken je het wel, dat je ergens van hoort of iets ziet en dan wil jij het ook graag doen. Om gelijk eerlijk te beginnen, het overkomt mij soms wel tien keer per dag. Maar je kunt niet alles doen, en ik al helemaal niet. Soms ben je op zoek naar een bepaalde uitdaging en krijg je verschillende mogelijkheden om de uitdaging die je zocht in te vullen. Voor wie kies jij?

Misschien is het een vreemde vraag om mee te beginnen. Maar voor mij was het heel actueel. Ik was begin dit jaar op zoek naar een bestuurlijke uitdaging, maar kreeg twee mogelijkheden. Val ik weer voor mijn prestatiedrang en carrièregevoeligheid of ben ik eindelijk iets verstandiger? Vandaag mag ik mij secretaris van E&R noemen omdat ik niet keek naar mezelf, maar luisterde naar mijn hart.

Hoorbaar hart
Het was totaal niet mijn plan mij naast een weekje op de camping in te zetten voor E&R. Mijn hart begon toch vrolijk te stuiteren in mijn borstkas (waar hij normaal rustig klopt), toen ik in gesprek raakte over eventueel E&R-bestuurswerk. Zelf liep ik niet gelijk warm, maar mijn hartje was enthousiast. Uiteindelijk ben ik gaan bidden en merkte ik dat God al antwoord gegeven had. Er was zo’n verlangen in mijn hart gelegd mij meer dan één week per jaar vol in te zetten voor Gods koninkrijk. Hij gaf mij die kans zo, dat het mij hielp zelf een stapje terug te doen en God meer ruimte te geven. Niet meer God dienen om er zelf voordeel uit te halen, maar uit liefde.

Je hart is (net) een huisje…
… waar het gezellig is, maar het is er nog zo donker, er is iets dat ik mis. Is je deur nog op slot? Nee, maar hij stond altijd op een kiertje, niet open. Door te gaan bidden voor de goede keuze opende ik de deur van mijn hart. Nu niet meer tijdelijk zoals eerder wel voorkwam, maar blijvend. Alleen met een wijd geopende deur in een gezellig en verlicht hart kan ik vanuit mijn hart werken. Hartswerk is luisteren naar Gods huis. Hartswerk is ‘hapklare’ stappen zetten in de goede richting, achter Jezus aan. Hem weerspiegelen begint bij luisteren naar je hart. Langzaam zul je veranderen.


Arjen Veerman (18) is de secretaris van het landelijke bestuur van E&R. Je kunt hem ook kennen van de camping in Ermelo, want daar draait hij mee. Hij studeert in het dagelijks leven Bestuurskunde, woont in Den Haag, speelt trompet en is politiek actief binnen het CD(J)A.

//Aanmelden

//E&R op Instagram

Instagram

//Gezocht voor de zomer

Advertentie Nederlands Dagblad v3.0

//E&R op Twitter

twitter @evangelisatie

//Vragen over geloven?

//E&R op Facebook