//Groeten uit Papua!

Groeten uit Papua!

Tussen de bergen in het midden van Papua ligt de snelgroeiende stad Wamena, op dit moment de grootste stad ter wereld die je alleen per vliegtuig kunt bereiken. Maar hoe bereik je de mensen in Wamena met het evangelie?

Er is veel geschreven en gezegd over effectief evangeliseren en er zijn allerlei modellen bedacht.
Mensen gaan overal ter wereld de straat op, houden cursussen van Alpha tot Omega, nodigen mensen uit in hun gemeenten of gaan een nieuwe gemeente beginnen tussen de mensen die ze willen bereiken.
Dat is natuurlijk allemaal geweldig, maar volgens mij kunnen we de basis gewoon leren van de Meester. Wat deed Jezus toen Hij hier op aarde rondliep. Ik, Marcel, las in het boek ‘Movements that change the world’ een mooi model, overgenomen van wat Jezus deed. Simpel maar waar.

Geen mooie praatjes
Wij hoeven niemand tot geloof te brengen, dat kan God prima zelf! Het mooie van God is dat Hij graag met jou samenwerkt. Als jij in relatie bent met Hem en andere mensen, dan gaan er mooie dingen gebeuren. Geen mooie praatjes maar echtheid. Dan ga je de straat op en ontmoet je de mensen die je al kent, dan nodig je mensen uit in je gemeente met wie je al optrekt. Dan vragen je vrienden naar die cursus waar je meer kan leren over Jezus.
Dan lopen we samen op en leren we steeds meer wat het is om Jezus te volgen!
Ken je Lukas 10? God heeft al mensen voorbereid om het evangelie te ontvangen. Zij worden het doorgeefluik in hun omgeving. Onze taak is om deze mensen te vinden. In de kliniek, op straat, op het voetbalveld of in het communitycentrum. Hoe zit het bij jou, waar bouw jij relaties? Op je werk? School, sport, straat, buurt?
Heer, geef me Uw ogen om te zien, Uw oren om te luisteren, laat mijn handen Uw handen zijn….
Zo gaan hier in Papua, maar ook daar in ons koude kikkerlandje, steeds meer mensen warm lopen voor Hem en leren wij samen steeds meer over wie Hij is! Gods zegen!


Marcel en Mintje en hun kinderen wonen nu ongeveer vier jaar in Papua. Ze zijn betrokken bij Klinik Kalvari, die zich vooral richt op HIV/Aids, werken met straatkinderen, Papua United (een voetbalclub) en een Community Centrum.

//Aanmelden

//E&R op Instagram

Instagram

//Gezocht voor de zomer

Advertentie Nederlands Dagblad v3.0

//E&R op Twitter

twitter @evangelisatie

//Vragen over geloven?

//E&R op Facebook